A békeblog

Amikor kész vagy feladni: meríts inspirációt, hogy folytasd

Egy aszfaltút, melynek nem látszik a vége a ködtől, két oldalán víz található

Annak ellenére, hogy már egy ideje dolgozol magadon a FasterEFT-vel, még mindig nem tűnik úgy, hogy hamarosan valósággá válik az álmod, ezért úgy érzed, képtelen vagy egyáltalán elérni és kétségbe vonod, hogy tényleg működik-e a módszer. Ha mindez ismerősnek hangzik, a következő tippek segíthetnek feloszlatni bármilyen zűrzavart és kételyt a folyamat iránt, és hogy inspirációt tudj meríteni, ami arra ösztökél, hogy folytasd.

Tényleg működik?

Már hat éve használom magamon a FasterEFT-t és majdnem öt éve vagyok segítőtréner. Ebből a tapasztalatból kiindulva a következőt tudom mondani: bár én is jártam úgy, hogy úgy érzékeltem, mintha nem haladnék sehova sem, az az állapot is egy transz volt, amit természetesen bármilyen más transzhoz hasonlóan meg lehet törni. És mivel nem adtam fel, a mai napig folyamatosan jönnek fel a problémáim különféle szempontjai, amelyeket ki tudok tisztítani – és bár kulcsfontosságúak, eddig még sem voltam tudatában a létezésüknek –, és folyamatosan tapasztalok jó változásokat, melyek korábban lehetetlennek tűntek volna. Például rendszeresen járok szórakozni barátokkal, ahogy írtam is a tavaly év végi bejegyzésemben, és sokkal nyugodtabbnak érzem magam, amikor konkrét személyekkel vagyok vagy vásárolok valamit.

Szóval, azt javaslom, tedd fel magadnak a kérdést: „honnan tudom, hogy … problémát okoz?” Ha képes vagy magadban jelképezni a problémát – vagyis ha rágondolsz, az elmédben/testeden belül érzel, látsz vagy hallasz valamit, vagy egyszerűen csak „tudod”, hogy zavar –, akkor azt igenis, meg tudod változtatni. Más szóval neked is működik a FasterEFT. Annyiról van szó, hogy mivel minden egyes ember másképpen kezeli a problémáit, ami valakinek néhány napba kerül kitisztítani, ahhoz másnak hetek vagy hónapok kellenek. Ahogyan említettem a weboldalam GYIK-jében, a kitartás nagyon fontos szerepet játszik abban, hogy elérd, amit szeretnél.

Jegyezd fel az eddigi sikereidet!

Nagyon gyakori, hogy az emberek észre sem veszik, hogy miket értek el a FasterEFT-vel, annyira le vannak kötve azzal, hogy mi nincs rendben, ahelyett, hogy mi van jól. Ez az egyik oka annak, hogy érdemes örömnaplót vezetni: nem csak olyan emlékeket adhatsz hozzá, melyek eleve örömteliek voltak, hanem amiket te alkottál meg egy kellemetlen emlék átalakítása után. Így nem csak emlékezteted magad, hogy mennyit változtattál át, hanem gyakorlod is őket, amíg nem válnak az életed természetes részévé.

Ezen kívül, mielőtt az ujjad hozzáérne valamelyik meridiánponthoz, ellenőrizd le, hogy mennyit változott, ahogyan jelképezed a problémát ahhoz képest, mint amikor utoljára gondoltál rá. Lehet, hogy feltűnik, hogy már nem annyira erős vagy élénk, mint amilyen lenni szokott, vagy most már biztonságosabb előhívnia az elmédnek egy emlék bizonyos részletét. Ezek mind sikernek tanusíthatók, bármennyire is jelentéktelennek hangoznak!

Inspiráló könyvek és más médiumok

Ha olyan környezetben élsz, ahol idáig főleg negatív hiedelmekkel és érzelmi problémákkal rendelkező emberek vettek körül, és nagyban befolyásoltak téged, különösen hasznos lehet máshol keresni inspirációt. Az egyik erre alkalmas forrás az olyan könyvek, filmek, videók, hanganyagok és így tovább, melyek emlékeztetnek, mekkora erő lakozik benned, mellyel határtalan lehetőségek tárulhatnak eléd. Mostanában Bob Proctor, Louise L. Hay és Jack Canfield könyveit szoktam olvasni, amiket nagyon ajánlok, de sokat segítenek Robert Smith és Tony Robins videói is.

Kérj segítséget!

Tovább is mehetsz olyan személyek megkeresésével, akikben megbízol és hajlandók támogatni téged. Akár barátokról, családtagokról vagy segítőtrénerekről van szó, sokkal könnyebbé szokta tenni az utazást, ha melletted vannak és bátorítanak, hogy ne add fel. Még ha neked fel sem tűnik, hogy mennyit változtál, nekik gyakran nyilvánvaló lesz, hogy nem ugyanaz az ember vagy, mint korábban: lehet, hogy higgadtabb, kedvesebb, jókedvűbb vagy, vagy talán mosolyogsz. (A közös kopogtatás előnyeiről többet olvashatsz a Miért fontos egyedül és mással kopogtatni? című bejegyzésemben.)

Összegzés

Ha valaha akadtak kételyeid a módszer iránt és gondolkodtál azon, hogy leállsz, nem vagy egyedül. Ez egy gyógyulási folyamat, melynek idő kell; hogy mennyi, az emberenként változik. Addig is sok különféle helyről újratöltheted az inspirációtartalékaidat, mint például könyvekből, videókból és hanganyagokból; olyan emberektől, akikben megbízol és támogatnak; és jobban odafigyelve az eddigi sikereidre. Természetesen a te döntésed, hogy mit teszel, de azt tanácsolom, hogy gyakorold, ami a leginkább működik neked. És ne feledd: csak akkor vallottál kudarcot, ha véglegesen bedobtad a törülközőt.

Ez a weboldal statisztikai adatot gyűjt. Bővebb információ… | Elfogadom | Elutasítom
405